eloket marching
feed

Welkom


Welkom bij Aktivia. Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.
Zin om te gaan wandelen? Voor het volledige aanbod van wandelevenementen kan u terecht op www.marching.be.

Nuttige informatie


Ik wandel veilig-actie in september!

Draag jij nog steeds je 'Ik wandel veilig'-button? Prima! Want veiligheid blijft een belangrijk thema! Tijdens de maand september zul je onze 'Ik wandel veilig-mascotte' in levensgroot formaat ergens op het parcours kunnen aantreffen. Kun jij hem spotten? Ga dan als de bliksem naar hem toe, en neem samen met je opgespelde 'Ik wandel veilig' button een gekke, leuke, originele foto met ons blauw mannetje. Upload je foto op de AKTIVIA facebookpage of mail naar sport@aktivia.be en misschien verschijnt jouw foto wel als campagnebeeld op 1 van onze 'Ik wandel veilig' bierkaartjes!

Nog geen 'Ik wandel veilig'-button? Meer info

Contacteer de sporttechnische cel van Aktivia voor meer informatie via sport@aktivia.be


Nieuwe opleidingen 'INITIATOR WANDELEN' in 2014

Ben je een actieve wandelaar en trek je er graag met je wandelclub of een groepje wandelaars op uit? Dan is de Initiatorcursus Wandelen van de Vlaamse Trainersschool misschien wel iets voor jou.

In 2014 zijn er opnieuw 2 kansen om aan de cursus deel te nemen, eentje in het voorjaar te Herentals en één in het najaar in Hasselt. Dus zorg dat je erbij bent!

Tijdens 7 opleidingsdagen krijg je interessante onderwerpen als wandelen met kaart en kompas, wandelen met een GPS, groepswandelen, veilig sporten, … voorgeschoteld. De opleiding omvat 54 uren - waarvan 40 uur theorie, 10 uur praktijk en 4 uur stage - en start op zaterdag 15 februari 2014 en loopt tot 30 maart 2014. De opleidingen gaan telkens door op zaterdag m.u.v. de praktijkdag kaart en kompas, die op zondag 2 maart 2014 doorgaat.

Op zaterdag 26 april 2014 en zaterdag 3 mei 2014 dient dan het examen afgelegd te worden om te slagen voor de cursus.

Heb je interesse? Meer info over de opleiding in Hofstade vind je op de website van Bloso. Ook om in te schrijven kan je hier terecht

Bloso

Op deze pagina moet je je aanmelden op de VOTAS-databank. Maak een gebruikersprofiel aan en meld je aan. Hier krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van de opleidingen. Ondervind je problemen bij het aanmelden, neem dan zeker contact op met de sporttechnische cel van AKTIVIA via sport@aktivia.be of telefonisch op nr. 050/40.51.40. Wij helpen je graag verder.

In het najaar kan je dezelfde cursus volgen in Hasselt, deze opleiding start op 13 september 2014 en loopt tot 15 november 2014. Exacte data voor deze cursus worden later aangekondigd.


De nieuwe Marching 2014 is er !!!

Bestel nu Marching 2014. Hét boek voor iedereen die een stapje in de wereld wil zetten met alle info over meer dan 2000 wandelingen!
Deze wandelkalender is eenvoudig te bestellen bij Aktivia of te koop in diverse boekhandels en kost 17 euro (zonder verzendkosten).


De Aktivia-verzekeringen

Nogal wat clubbestuurders stellen zich vragen omtrent onze verzekeringspolissen. Ethias bundelde voor ons alle polissen in een overzichtelijk document dat elke club begin 2011 ontving.
Alle polissen zijn ook terug te vinden op ons nieuwe e-loket voor clubbestuurders.
Tijdens enkele infosessies gaf Bart Hannes van Ethias toelichting voor al wie meer duidelijkheid wou omtrent onze onderschreven polissen.

De uiterst interessante presentatie die Bart Hannes van Ethias geeft tijdens deze info-avonden vind je hier.


Seniorensportdagen

Aktivia organiseert op regelmatige basis wandelactiviteiten tijdens seniorensportdagen met onder andere een initiatie GPS-wandelen.

Wenst u als sportdienst of wandelvereniging eveneens dergelijke activiteit te organiseren, neem gerust vrijblijvend contact op voor verdere info met de sporttechnische cel van AKTIVIA via tel. 050/40.51.45 of via e-mail sport@aktivia.be.


Online trainingWil je aan je conditie werken, maar je weet niet goed hoe het moet? Wil je dit jaar deelnemen aan een 100 km-tocht, maar weet je niet hoe je er moet aan beginnen? Wil je dat overtollig gewicht kwijt te raken? Lees hier de oplossing


Wandelportaal Aktivia reizen Wandelshop Gezond op stap Wandelgazette Marching Aktivia vzw Berghen ethias Aktivia webwinkel