eloket marching
feed

Welkom


Welkom bij Aktivia. Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.
Zin om te gaan wandelen? Voor het volledige aanbod van wandelevenementen kan u terecht op www.marching.be.

Nuttige informatie


AKTIVIA T-shirts

Wie interesse heeft in nog een extra sporttechnische AKTIVIA T-shirt die verdeeld werd naar aanleiding van 40 jaar AKTIVIA, kan die vanaf heden bestellen via het secretariaat van AKTIVIA. Je kan terecht via mail op sport@aktivia.be, gelieve daarbij je maat en het verzendadres op te geven. Er zal dan een bevestiging gestuurd worden met een uitnodiging tot betalen. Kostprijs voor de T-shirt is € 7 inclusief verzending!


Opleidingen voor clubbestuurders

In het najaar organiseert AKTIVIA vzw opnieuw een aantal opleidingen voor clubbestuurders in samenwerking met het Dynamo Project van VSF. Er staan 3 verschillende thema’s geprogrammeerd:

  - Een vrijwilligersvriendelijke sportclub?
 • dinsdag 28 oktober 2014: Zaal De Mythe - Biekorfstraat 1, 8850 Ardooie – startuur: 19u30
 • OPGELET: Opleiding geannuleerd, Mensen die nog interesse hebben kunnen eventueel aansluiten op 5 november. Locatie van die opleiding werd gewijzigd naar Gent!

 • woensdag 5 november 2014: Zaal Flandria - Steenhuffeldorp 56, 1840 Steenhuffel Sportcentrum GUSB - Watersportlaan 3, 9000 Gent - Startuur: 19u00
 • OPGELET gewijzigde locatie!

  Inhoud van de opleiding: ‘The games makers’ werden ze in Londen genoemd, de vrijwilligers. Met 70.000 waren ze tijdens de Olympische Spelen, op één van dé hoogtepunten van sportbeleving. Er waren veel meer kandidaten dan plaatsen om als vrijwilliger mee te werken. Vrijwilligers maakten de Spelen mogelijk. Vrijwilligers waren er graag bij; ze waren trots, toonden drang, veerkracht en power. Ze werkten vanuit hun ratio én vanuit hun emo, ze volgden en ze namen leiding. Kortom, ze waren mede bepalend voor het maken en slagen van de Spelen. Velen zullen nu denken dat er toch wel een wezenlijk verschil is tussen de Olympische Spelen en pakweg de gemiddelde sportclub in je gemeente: de Olympische Spelen is een gekend merk, iets waar iedereen wil bij zijn. Inderdaad er zijn veel verschillen; qua budget, schaalgrootte, media aandacht, … Het feit dat iedereen graag bij de Spelen wil zijn, hoeft echter niet anders te zijn dan in je sportclub. De organisatie van de Spelen heeft vrijwilligers niet alleen taken en verantwoordelijkheden gegeven. Ze hebben hen vooral een gezicht gegeven, een plaats, een waardering. En daarvoor hebben ze tonnen engagement terug gekregen. Kortom, er is bewust gewerkt aan het werken met vrijwilligers. Binnen deze sessie bekijken we een aantal succesfactoren die je kan meenemen naar je sportclub.

  Duur opleiding: 3u

   - Wegwijs in btw en de sportclub
 • maandag 17 november 2014: Zaal De Mythe - Biekorfstraat 1, 8850 Ardooie – startuur: 19u30
 • Inhoud van de opleiding: Er heerst heel wat onduidelijkheid rond de btw-plichtigheid van sportclubs. Moet je als sportclub btw aanrekenen en betalen op het lidgeld? Wat met trainingen, sponsoring, subsidies of inkomsten van de jaarlijkse spaghettiavond? Wat moet je doen als sportclub als je btw-plichtig bent? Deze sessie verdiept zich in de btw-problematiek voor sportclubs. De opleiding brengt op een heldere manier de btw-wetgeving in kaart, op maat van sportclubs.

  Duur opleiding: 3u

  Inschrijven kan via het e-loket (voor AKTIVIA-clubbestuurders), via Events - Inschrijven en dan doorklikken via evenement naar de gewenste opleiding of via mail (voor niet AKTIVIA-leden) naar kristof.de.baets@aktivia.be.

  Kostprijs voor een opleiding:

  * voor AKTIVIA-bestuursleden:
   eerste bestuurslid: GRATIS
   vanaf het tweede bestuurslid: € 10/per persoon
  * voor clubbestuurders aangesloten bij een federatie die lid is van VSF en personeelsleden van VSF:
   elk bestuurslid: € 10/per persoon
  * alle anderen:
   € 20/per persoon

  De nieuwe Marching 2015 is er bijna !!!

  Bestel nu Marching 2015. Hét boek voor iedereen die een stapje in de wereld wil zetten met alle info over meer dan 2000 wandelingen is beschikbaar vanaf 11 november as.!

  Deze wandelkalender is eenvoudig te bestellen bij Aktivia of te koop in diverse boekhandels en kost 17 euro (zonder verzendkosten).


  Samenwerking gps4rent

  AKTIVIA vzw kondigt met plezier de samenwerking aan met gps4rent. Met deze samenwerking hopen we onze clubs en de wandelaars bij te staan en op weg te helpen in het gebruik van een GPS-toestel tijdens het wandelen. gps4rent zal ons bij staan tijdens opleidingen die we geven rond GPS-gebruik en geeft bovendien mooie kortingen op de huur en aankoop van GPS-toestellen.

  Wat doet gps4rent?

  * Zij zijn actief in het verhuren en verkopen van GPS-toestellen: voor wandelaars, fietsers, geocachers, offroad acties, auto, skiërs, enz.
  * Officiële dealer van Garmin en Mio
  * Zij geven ondersteuning wandelclubs bij het opzetten van GPS-wandelingen, actief aanwezig op de wandeldag zelf, verhuur , support, workshops, begeleiding, enz.
  * Inrichten van Cursussen en trainingen, workshops, binnen en buiten.(theorie en praktijk)

  Wat zijn de voordelen voor AKTIVIA-leden?

  * Voordelen voor de leden bij aankoop van GPS-toestellen - zie www.gps4rent.be
  * Leden krijgen korting op het huren van een GPS-toestel (10% korting)
  * Leden krijgen korting wanneer ze deelnemen aan onze GPS-cursussen, tot € 10

  Nieuwe opleidingen 'INITIATOR WANDELEN' in 2014

  Ben je een actieve wandelaar en trek je er graag met je wandelclub of een groepje wandelaars op uit? Dan is de Initiatorcursus Wandelen van de Vlaamse Trainersschool misschien wel iets voor jou.

  In 2014 zijn er opnieuw 2 kansen om aan de cursus deel te nemen, eentje in het voorjaar te Herentals en één in het najaar in Hasselt. Dus zorg dat je erbij bent!

  Tijdens 7 opleidingsdagen krijg je interessante onderwerpen als wandelen met kaart en kompas, wandelen met een GPS, groepswandelen, veilig sporten, … voorgeschoteld. De opleiding omvat 54 uren - waarvan 40 uur theorie, 10 uur praktijk en 4 uur stage - en start op zaterdag 15 februari 2014 en loopt tot 30 maart 2014. De opleidingen gaan telkens door op zaterdag m.u.v. de praktijkdag kaart en kompas, die op zondag 2 maart 2014 doorgaat.

  Op zaterdag 26 april 2014 en zaterdag 3 mei 2014 dient dan het examen afgelegd te worden om te slagen voor de cursus.

  Heb je interesse? Meer info over de opleiding in Hofstade vind je op de website van Bloso. Ook om in te schrijven kan je hier terecht

  Bloso

  Op deze pagina moet je je aanmelden op de VOTAS-databank. Maak een gebruikersprofiel aan en meld je aan. Hier krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van de opleidingen. Ondervind je problemen bij het aanmelden, neem dan zeker contact op met de sporttechnische cel van AKTIVIA via sport@aktivia.be of telefonisch op nr. 050/40.51.40. Wij helpen je graag verder.

  In het najaar kan je dezelfde cursus volgen in Hasselt, deze opleiding start op 13 september 2014 en loopt tot 15 november 2014. Exacte data voor deze cursus worden later aangekondigd.


  De Aktivia-verzekeringen

  Nogal wat clubbestuurders stellen zich vragen omtrent onze verzekeringspolissen. Ethias bundelde voor ons alle polissen in een overzichtelijk document dat elke club begin 2011 ontving.
  Alle polissen zijn ook terug te vinden op ons nieuwe e-loket voor clubbestuurders.
  Tijdens enkele infosessies gaf Bart Hannes van Ethias toelichting voor al wie meer duidelijkheid wou omtrent onze onderschreven polissen.

  De uiterst interessante presentatie die Bart Hannes van Ethias geeft tijdens deze info-avonden vind je hier.


  Seniorensportdagen

  Aktivia organiseert op regelmatige basis wandelactiviteiten tijdens seniorensportdagen met onder andere een initiatie GPS-wandelen.

  Wenst u als sportdienst of wandelvereniging eveneens dergelijke activiteit te organiseren, neem gerust vrijblijvend contact op voor verdere info met de sporttechnische cel van AKTIVIA via tel. 050/40.51.45 of via e-mail sport@aktivia.be.


  Online training  Wil je aan je conditie werken, maar je weet niet goed hoe het moet? Wil je dit jaar deelnemen aan een 100 km-tocht, maar weet je niet hoe je er moet aan beginnen? Wil je dat overtollig gewicht kwijt te raken? Lees hier de oplossing


  Wandelportaal Aktivia reizen Wandelshop Gezond op stap Wandelgazette Marching Aktivia vzw Berghen ethias Aktivia webwinkel