eloket marching
feed

Welkom


Welkom bij Aktivia. Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.
Zin om te gaan wandelen? Voor het volledige aanbod van wandelevenementen kan u terecht op www.marching.be.

Nuttige informatie


Nieuwe gps-opleidingen

Nieuwe GPS-opleiding in november!!!


AKTIVIA vzw organiseert op dinsdag 18 november 2014 opnieuw een GPS-opleiding voor AKTIVIA-leden. Dus hebt u interesse om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een outdoor-gps of hebt u zelf al een toestel maar kunt u er nog niet zo goed mee werken? Dan is deze opleiding zeker iets voor u! .


Wat?

Tijdens de opleiding komt u meer te weten over het gebruik van de outdoor-gps zowel in theorie als in de praktijk. Tijdens de theorie leert u meer over de werking van het toestel, maar ook termen als waypoint, track en geocaching komen aan bod. Daarna behandelen we de basisprincipes van het softwareprogramma Basecamp, hierbij leert u hoe u zelf routes kunt maken en versturen naar uw gps. Ook het downloaden van bestaande routes van het internet naar uw gps komt aan bod.

Na de theorie trekken we naar buiten en gaan we met het gps-toestel (type Garmin Dakota en Oregon) aan de slag. We wandelen een route, maken waypoints aan en leren een track op te slaan.


Meer gedetailleerde info volgt heel binnenkort

Datum: 18/11/2014 te Brugge

Plaats: Bloso-centrum Brugge 'Julien Saelens', Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge (Assebroek)

Uur: 9u15 tot ongeveer 15u00 (Gelieve om 9u00 aanwezig te zijn)


Inschrijving

Prijs: 25 euro - Voor AKTIVIA leden

Prijs: 35 euro - Voor niet-leden


Het gebruik van een gps-toestel is in de prijs inbegrepen. U hoeft dus niet in het bezit te zijn van een outdoor-gps om de opleiding te volgen. Indien u zelf over een toestel beschikt mag u die zeker meebrengen, maar hou er wel rekening mee dat er tijdens de praktijk enkel met Garmin Dakota en Oregon gewerkt wordt.


Wilt u zich graag inschrijven? Gelieve dan volgende gegevens door te mailen naar sport@aktivia.be


  • Datum gps-opleiding:

  • Naam + Voornaam:

  • Adres:

  • Telefoon/Gsm-nummer:

  • Aktivia clubnaam:

  • Indien u over een gps beschikt, het type:


Voor meer inlichtingen kunt u steeds terecht bij de sporttechnische cel van AKTIVIA vzw op het nummer 050/405147 of via sport@aktivia.be.


AKTIVIA T-shirts

Wie interesse heeft in nog een extra sporttechnische AKTIVIA T-shirt die verdeeld werd naar aanleiding van 40 jaar AKTIVIA, kan die vanaf heden bestellen via het secretariaat van AKTIVIA. Je kan terecht via mail op sport@aktivia.be, gelieve daarbij je maat en het verzendadres op te geven. Er zal dan een bevestiging gestuurd worden met een uitnodiging tot betalen. Kostprijs voor de T-shirt is € 7 inclusief verzending!


De nieuwe Marching 2015 is er !!!

Bestel nu Marching 2015. Hét boek voor iedereen die een stapje in de wereld wil zetten met alle info over meer dan 2000 wandelingen is beschikbaar !

Deze wandelkalender is eenvoudig te bestellen bij Aktivia of te koop in diverse boekhandels en kost 17 euro (zonder verzendkosten).


Samenwerking gps4rent

AKTIVIA vzw kondigt met plezier de samenwerking aan met gps4rent. Met deze samenwerking hopen we onze clubs en de wandelaars bij te staan en op weg te helpen in het gebruik van een GPS-toestel tijdens het wandelen. gps4rent zal ons bij staan tijdens opleidingen die we geven rond GPS-gebruik en geeft bovendien mooie kortingen op de huur en aankoop van GPS-toestellen.

Wat doet gps4rent?

* Zij zijn actief in het verhuren en verkopen van GPS-toestellen: voor wandelaars, fietsers, geocachers, offroad acties, auto, skiërs, enz.
* Officiële dealer van Garmin en Mio
* Zij geven ondersteuning wandelclubs bij het opzetten van GPS-wandelingen, actief aanwezig op de wandeldag zelf, verhuur , support, workshops, begeleiding, enz.
* Inrichten van Cursussen en trainingen, workshops, binnen en buiten.(theorie en praktijk)

Wat zijn de voordelen voor AKTIVIA-leden?

* Voordelen voor de leden bij aankoop van GPS-toestellen - zie www.gps4rent.be
* Leden krijgen korting op het huren van een GPS-toestel (10% korting)
* Leden krijgen korting wanneer ze deelnemen aan onze GPS-cursussen, tot € 10

De Aktivia-verzekeringen

Nogal wat clubbestuurders stellen zich vragen omtrent onze verzekeringspolissen. Ethias bundelde voor ons alle polissen in een overzichtelijk document dat elke club begin 2011 ontving.
Alle polissen zijn ook terug te vinden op ons nieuwe e-loket voor clubbestuurders.
Tijdens enkele infosessies gaf Bart Hannes van Ethias toelichting voor al wie meer duidelijkheid wou omtrent onze onderschreven polissen.

De uiterst interessante presentatie die Bart Hannes van Ethias geeft tijdens deze info-avonden vind je hier.


Seniorensportdagen

Aktivia organiseert op regelmatige basis wandelactiviteiten tijdens seniorensportdagen met onder andere een initiatie GPS-wandelen.

Wenst u als sportdienst of wandelvereniging eveneens dergelijke activiteit te organiseren, neem gerust vrijblijvend contact op voor verdere info met de sporttechnische cel van AKTIVIA via tel. 050/40.51.45 of via e-mail sport@aktivia.be.


Online trainingWil je aan je conditie werken, maar je weet niet goed hoe het moet? Wil je dit jaar deelnemen aan een 100 km-tocht, maar weet je niet hoe je er moet aan beginnen? Wil je dat overtollig gewicht kwijt te raken? Lees hier de oplossing


Wandelportaal Aktivia reizen Wandelshop Gezond op stap Wandelgazette Marching Aktivia vzw Berghen ethias Aktivia webwinkel