eloket marching
feed

Welkom


Welkom bij Aktivia. Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.
Zin om te gaan wandelen? Voor het volledige aanbod van wandelevenementen kan u terecht op www.marching.be.

Nuttige informatie


GPS-opleidingen 2015

Nieuwe opleidingen in maart, april en mei

AKTIVIA vzw organiseert in het voorjaar van 2015 terug enkele GPS-opleidingen. Dus heb je interesse om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een outdoor-gps of heb je zelf al een toestel maar kan je er nog niet zo goed mee werken? Dan is de GPS-opleiding voor beginners zeker iets voor jou! Heb je reeds de basiscursus gevolgd of kan je al goed met de gps werken dan is de cursus Basecamp misschien wel een aanrader. In deze cursus leer je alles over het softwareprogramma Basecamp waarmee je op de computer routes, tracks en zo veel meer kan ontwerpen, importeren, exporteren etc. Opgelet: voor deze cursus is een basiskennis van het gps-toestel vereist!

--------------- Inhoud Cursus 1: GPS-opleiding (theorie en praktijk met de GPS).

Tijdens de opleiding kom je meer te weten over het gebruik van de outdoor-gps zowel in theorie als in de praktijk. Tijdens de theorie leer je meer over de werking van het toestel, maar ook termen als waypoint, track en geocaching komen aan bod. Daarna behandelen we kort het softwareprogramma Basecamp, hierbij leer je hoe je bestaande routes van het internet op uw GPS leert downloaden en hoe je kleine wijzigingen aan bestaande routes kunt doen en versturen naar uw gps. Dit wordt echter uitgebreider behandeld in de vervolgcursus rond Basecamp (zie verder cursus 2). Na de theorie trekken we naar buiten en gaan we met het gps-toestel (type Garmin Dakota en Oregon) aan de slag. We wandelen een route, maken waypoints aan en leren een track op te slaan.

Data

* Zaterdag 28 maart – Vergaderzaal (+2) – Bloso-centrum Julien Saelens, Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge (REEDS VOLZET !!!)

* Donderdag 2 april – Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent (REEDS VOLZET !!!)

Startuur opleiding: 09u30 tot ongeveer 15u00 (Gelieve om 9u20 aanwezig te zijn)

Prijs: 25 euro voor AKTIVIA-leden (35 euro voor niet-leden)

Het gebruik van een gps-toestel is in de prijs inbegrepen. U hoeft dus niet in het bezit te zijn van een outdoor-gps om de opleiding te volgen. Indien u zelf over een toestel beschikt mag u die zeker meebrengen, maar hou er wel rekening mee dat er tijdens de praktijk enkel met Garmin Dakota en Oregon gewerkt wordt.

--------------- Inhoud Cursus 2: Basecamp (Basiskennis GPS aanbevolen!).

In deze cursus leer je werken met het software programma Basecamp dat ontwikkeld werd door Garmin en waar je zelf routes en tracks kan maken, bestaande routes kunt aanpassen en nog veel meer. Mensen die hun eigen laptop meebrengen naar de opleiding, gelieve op voorhand het programma Basecamp (dat gratis te downloaden is via Garmin) te installeren. Er zijn enkele laptops ter beschikking, maar gelieve te vermelden bij inschrijving of je hier van gebruik wil maken.

Data

* Maandag 20 april – Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent (Start om 10u - 14u)

* Zaterdag 2 mei – Ontspanningszaal, Bloso-centrum Julien Saelens, Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge (Start om 14u - 18u)

Prijs: 35 euro voor AKTIVIA-leden (45 euro voor niet-leden)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u zich graag inschrijven? Gelieve dan volgende gegevens door te mailen naar sport@aktivia.be

  • Datum gps-opleiding:

  • Naam + Voornaam:

  • Adres:

  • Telefoon/Gsm-nummer:

  • Aktivia clubnaam:

  • Indien u over een gps beschikt, het type:

--> Voor meer inlichtingen kunt u steeds terecht bij de sporttechnische cel van AKTIVIA vzw op het nummer 050/405147 of via sport@aktivia.be. Bij annulatie ten laatste 7 dagen vóór de opleiding wordt het inschrijfgeld teruggestort. Annulaties binnen die termijn van 7 dagen worden niet terugbetaald.


Nieuwe opleidingen 'INITIATOR WANDELEN' in 2015

Ben je een actieve wandelaar en trek je er graag met je wandelclub of een groepje wandelaars op uit? Dan is de Initiatorcursus Wandelen van de Vlaamse Trainersschool misschien wel iets voor jou.

In 2015 zijn er opnieuw 2 kansen om aan de cursus deel te nemen, in het voorjaar vindt die plaats in Genk. Dus zorg dat je erbij bent!

Tijdens 7 opleidingsdagen krijg je interessante onderwerpen als wandelen met kaart en kompas, wandelen met een GPS, groepswandelen, veilig sporten, … voorgeschoteld. De opleiding omvat 54 uren - waarvan 40 uur theorie, 10 uur praktijk en 4 uur stage - en start op zaterdag 14 februari 2015 en loopt tot 4 april 2015. De opleidingen gaan telkens door op zaterdag m.u.v. de praktijkdag kaart en kompas, die op zondag 22 maart 2015 doorgaat.

Op zaterdag 25 april 2015 en zaterdag 9 mei 2015 dient dan het examen afgelegd te worden om te slagen voor de cursus.

Heb je interesse? Meer info over de opleiding in Genk vind je hier.

Heb je interesse? Meer info over de opleiding in Genk vind je op de website van Bloso. Ook om in te schrijven kan je hier terecht

Bloso

Op deze pagina moet je je aanmelden op de VOTAS-databank. Maak een gebruikersprofiel aan en meld je aan. Hier krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van de opleidingen. Ondervind je problemen bij het aanmelden, neem dan zeker contact op met de sporttechnische cel van AKTIVIA via sport@aktivia.be of telefonisch op nr. 050/40.51.40. Wij helpen je graag verder.

In het najaar kan je dezelfde cursus volgen in Herentals, deze opleiding start op 19 september 2015. Exacte data voor deze cursus worden later aangekondigd.


AKTIVIA T-shirts

Wie interesse heeft in nog een extra sporttechnische AKTIVIA T-shirt die verdeeld werd naar aanleiding van 40 jaar AKTIVIA, kan die vanaf heden bestellen via het secretariaat van AKTIVIA. Je kan terecht via mail op sport@aktivia.be, gelieve daarbij je maat en het verzendadres op te geven. Er zal dan een bevestiging gestuurd worden met een uitnodiging tot betalen. Kostprijs voor de T-shirt is € 7 inclusief verzending!


De nieuwe Marching 2015 is er !!!

Bestel nu Marching 2015. Hét boek voor iedereen die een stapje in de wereld wil zetten met alle info over meer dan 2000 wandelingen is beschikbaar !

Deze wandelkalender is eenvoudig te bestellen bij Aktivia of te koop in diverse boekhandels en kost 17 euro (zonder verzendkosten).


Samenwerking gps4rent

AKTIVIA vzw kondigt met plezier de samenwerking aan met gps4rent. Met deze samenwerking hopen we onze clubs en de wandelaars bij te staan en op weg te helpen in het gebruik van een GPS-toestel tijdens het wandelen. gps4rent zal ons bij staan tijdens opleidingen die we geven rond GPS-gebruik en geeft bovendien mooie kortingen op de huur en aankoop van GPS-toestellen.

Wat doet gps4rent?

* Zij zijn actief in het verhuren en verkopen van GPS-toestellen: voor wandelaars, fietsers, geocachers, offroad acties, auto, skiërs, enz.
* Officiële dealer van Garmin en Mio
* Zij geven ondersteuning wandelclubs bij het opzetten van GPS-wandelingen, actief aanwezig op de wandeldag zelf, verhuur , support, workshops, begeleiding, enz.
* Inrichten van Cursussen en trainingen, workshops, binnen en buiten.(theorie en praktijk)

Wat zijn de voordelen voor AKTIVIA-leden?

* Voordelen voor de leden bij aankoop van GPS-toestellen - zie www.gps4rent.be
* Leden krijgen korting op het huren van een GPS-toestel (10% korting)
* Leden krijgen korting wanneer ze deelnemen aan onze GPS-cursussen, tot € 10

De Aktivia-verzekeringen

Nogal wat clubbestuurders stellen zich vragen omtrent onze verzekeringspolissen. Ethias bundelde voor ons alle polissen in een overzichtelijk document dat elke club begin 2011 ontving.
Alle polissen zijn ook terug te vinden op ons nieuwe e-loket voor clubbestuurders.
Tijdens enkele infosessies gaf Bart Hannes van Ethias toelichting voor al wie meer duidelijkheid wou omtrent onze onderschreven polissen.

De uiterst interessante presentatie die Bart Hannes van Ethias geeft tijdens deze info-avonden vind je hier.


Seniorensportdagen

Aktivia organiseert op regelmatige basis wandelactiviteiten tijdens seniorensportdagen met onder andere een initiatie GPS-wandelen.

Wenst u als sportdienst of wandelvereniging eveneens dergelijke activiteit te organiseren, neem gerust vrijblijvend contact op voor verdere info met de sporttechnische cel van AKTIVIA via tel. 050/40.51.45 of via e-mail sport@aktivia.be.


Online trainingWil je aan je conditie werken, maar je weet niet goed hoe het moet? Wil je dit jaar deelnemen aan een 100 km-tocht, maar weet je niet hoe je er moet aan beginnen? Wil je dat overtollig gewicht kwijt te raken? Lees hier de oplossing


Wandelportaal Aktivia reizen Wandelshop Gezond op stap Wandelgazette Marching Aktivia vzw wandelbeurs Berghen ethias Aktivia webwinkel