eloket marching
feed

Welkom


Welkom bij Aktivia. Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.
Zin om te gaan wandelen? Voor het volledige aanbod van wandelevenementen kan u terecht op www.marching.be.

Nuttige informatie


Nieuwe opleidingen 'INITIATOR WANDELEN' in 2015

Ben je een actieve wandelaar en trek je er graag met je wandelclub of een groepje wandelaars op uit? Dan is de Initiatorcursus Wandelen van de Vlaamse Trainersschool misschien wel iets voor jou.

In 2015 zijn er opnieuw 2 kansen om aan de cursus deel te nemen, in het voorjaar vindt die plaats in Genk. Dus zorg dat je erbij bent!

Tijdens 7 opleidingsdagen krijg je interessante onderwerpen als wandelen met kaart en kompas, wandelen met een GPS, groepswandelen, veilig sporten, … voorgeschoteld. De opleiding omvat 54 uren - waarvan 40 uur theorie, 10 uur praktijk en 4 uur stage - en start op zaterdag 14 februari 2015 en loopt tot 4 april 2015. De opleidingen gaan telkens door op zaterdag m.u.v. de praktijkdag kaart en kompas, die op zondag 22 maart 2015 doorgaat.

Op zaterdag 25 april 2015 en zaterdag 9 mei 2015 dient dan het examen afgelegd te worden om te slagen voor de cursus.

Heb je interesse? Meer info over de opleiding in Genk vind je hier.

Heb je interesse? Meer info over de opleiding in Genk vind je op de website van Bloso. Ook om in te schrijven kan je hier terecht

Bloso

Op deze pagina moet je je aanmelden op de VOTAS-databank. Maak een gebruikersprofiel aan en meld je aan. Hier krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van de opleidingen. Ondervind je problemen bij het aanmelden, neem dan zeker contact op met de sporttechnische cel van AKTIVIA via sport@aktivia.be of telefonisch op nr. 050/40.51.40. Wij helpen je graag verder.

In het najaar kan je dezelfde cursus volgen in Herentals, deze opleiding start op 19 september 2015. Exacte data voor deze cursus worden later aangekondigd.


AKTIVIA T-shirts

Wie interesse heeft in nog een extra sporttechnische AKTIVIA T-shirt die verdeeld werd naar aanleiding van 40 jaar AKTIVIA, kan die vanaf heden bestellen via het secretariaat van AKTIVIA. Je kan terecht via mail op sport@aktivia.be, gelieve daarbij je maat en het verzendadres op te geven. Er zal dan een bevestiging gestuurd worden met een uitnodiging tot betalen. Kostprijs voor de T-shirt is € 7 inclusief verzending!


De nieuwe Marching 2015 is er !!!

Bestel nu Marching 2015. Hét boek voor iedereen die een stapje in de wereld wil zetten met alle info over meer dan 2000 wandelingen is beschikbaar !

Deze wandelkalender is eenvoudig te bestellen bij Aktivia of te koop in diverse boekhandels en kost 17 euro (zonder verzendkosten).


Samenwerking gps4rent

AKTIVIA vzw kondigt met plezier de samenwerking aan met gps4rent. Met deze samenwerking hopen we onze clubs en de wandelaars bij te staan en op weg te helpen in het gebruik van een GPS-toestel tijdens het wandelen. gps4rent zal ons bij staan tijdens opleidingen die we geven rond GPS-gebruik en geeft bovendien mooie kortingen op de huur en aankoop van GPS-toestellen.

Wat doet gps4rent?

* Zij zijn actief in het verhuren en verkopen van GPS-toestellen: voor wandelaars, fietsers, geocachers, offroad acties, auto, skiërs, enz.
* Officiële dealer van Garmin en Mio
* Zij geven ondersteuning wandelclubs bij het opzetten van GPS-wandelingen, actief aanwezig op de wandeldag zelf, verhuur , support, workshops, begeleiding, enz.
* Inrichten van Cursussen en trainingen, workshops, binnen en buiten.(theorie en praktijk)

Wat zijn de voordelen voor AKTIVIA-leden?

* Voordelen voor de leden bij aankoop van GPS-toestellen - zie www.gps4rent.be
* Leden krijgen korting op het huren van een GPS-toestel (10% korting)
* Leden krijgen korting wanneer ze deelnemen aan onze GPS-cursussen, tot € 10

De Aktivia-verzekeringen

Nogal wat clubbestuurders stellen zich vragen omtrent onze verzekeringspolissen. Ethias bundelde voor ons alle polissen in een overzichtelijk document dat elke club begin 2011 ontving.
Alle polissen zijn ook terug te vinden op ons nieuwe e-loket voor clubbestuurders.
Tijdens enkele infosessies gaf Bart Hannes van Ethias toelichting voor al wie meer duidelijkheid wou omtrent onze onderschreven polissen.

De uiterst interessante presentatie die Bart Hannes van Ethias geeft tijdens deze info-avonden vind je hier.


Seniorensportdagen

Aktivia organiseert op regelmatige basis wandelactiviteiten tijdens seniorensportdagen met onder andere een initiatie GPS-wandelen.

Wenst u als sportdienst of wandelvereniging eveneens dergelijke activiteit te organiseren, neem gerust vrijblijvend contact op voor verdere info met de sporttechnische cel van AKTIVIA via tel. 050/40.51.45 of via e-mail sport@aktivia.be.


Online trainingWil je aan je conditie werken, maar je weet niet goed hoe het moet? Wil je dit jaar deelnemen aan een 100 km-tocht, maar weet je niet hoe je er moet aan beginnen? Wil je dat overtollig gewicht kwijt te raken? Lees hier de oplossing


Wandelportaal Aktivia reizen Wandelshop Gezond op stap Wandelgazette Marching Aktivia vzw wandelbeurs Berghen ethias Aktivia webwinkel